Ia-mă cu tine!

im-coming-with-you

Azi am tras o sperietură groaznică. Dintr-o dată, oamenii au început să se plimbe agitați prin toată casa, să scoată cutii, genți, rucsacuri, să mute lucruri de colo-colo. Am mai văzut eu o dată așa ceva, chiar dacă eram cam mică și cam amețită și nu-mi amintesc prea bine care era treaba. Dar parcă și atunci era cu pus lucruri în bagaje, apoi pus totul în mașină și plecat la drum. Aoleu, dacă o să trebuiască să plec și de aici? Abia am ajuns și am apucat să mă obișnuiesc cu noua mea casă. Sau dacă o să plece ei și pe mine mă lasă aici și nu o să-i mai văd niciodată? Așa ceva nu se poate. Nu am să le dau voie să facă asta. Așa că mi-am făcut un plan. Mai întâi am stat deoparte să văd ce fac. Apoi m-am apropiat, să văd dacă mă bagă în seamă, în speranța că o să îmi dau seama ce au de gând cu mine. Dar dacă am văzut că ei își văd de treabă mai departe și mie îmi aruncă numai din când în când câte o privire sau un cuvințel, am decis să iau atitudine și m-am așezat fix în mijlocul unei cutii. De n-au mai putut să mă scoată de acolo nicium. Și le-am zis că nu știu ce au de gând, dar să nu creadă că pot să scape de mine. Eu întotdeauna voi fi cu ei. Umbra lor, să zicem. Dacă merg afară, eu sunt după ei. Dacă merg la toaletă, sunt după ei. La bucătărie, ce să mai zic. Și nici să nu le treacă prin cap că ar putea să plece undeva fără mine.

Nu știu de ce, dar când m-au văzut amândoi așa de pornită, s-au așezat pe podea lângămine și au început să râdă. Și râdeau, și râdeau. Numai eu nu vedeam nimic amuzant în asta. Până la urmă s-au uitat unul la altul și amândoi la mine, și mi-au explicat că e 1 decembrie, că a venit iarna, și că trebuie puse lucrușoarele de vară în cutii, și trebuie scoase în locul lor cele de iarnă. Că asta e ceea ce fac ei acum. Și că nu au de gând să plece nicăieri fără mine. Deci așa… M-am liniștit. Sunt în siguranță, nu mă mai desparte nimeni de oamenii mei.

Dar… stai puțin… ce e aia iarnă?

PS. Ca să vă dovedesc că m-am liniștit, ia vedeți ce am făcut după ce am ieșit din cutie. 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=JzwZzrjgHG4

Advertisements